Расписан конкурс Фонда за студије у иностранству

Министарство омладине и спорта са задовољством саопштава да је на Међународни дан младих, 12. августа 2017. године, Фонд за младе таленте Републике Србије расписао Конкурс за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланицa Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) и на водећим светским универзитетима за школску 2017/2018. годину.

Одлука о расписивању конкурса је донета на 74. седници Фонда за младе таленте којом је председавао Вања Удовичић, министар омладине и спорта, а конкурс ће бити отворен до 1. новембра 2017. године. Конкурс је намењен студентима који уписују студије другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (ЕFTA) и на водећим светским универзитетима у школској 2017/18. години.

Конкурс је објављен у дневном листу „Политика“, као и на званичним интернет презентацијама Министарства омладине и спорта – www.mos.gov.rs/dositeja и Фонда за младе таленте Републике Србије – www.fondzamladetalente.rs

Текст конкурса, обавезан образац за пријаву на конкурс, списак водећих светских универзитета, изјаву о сагласности за прибављање података и пример овлашћења за потписивање уговора можете преузети овде.

Фонд за младе таленте је од 2008. године до данас доделио 3377 стипендија студентима који су своје студије наставили у иностранству на најбољим светским универзитетима

Top