Премијерова иницијатива за младе позитивно оцењена у региону    

Удовичић је на састанку са министарком породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмином Давидовић представио главне циљеве ове иницијативе - јаче повезивање младих у региону, промовисање толеранције и заједнички наступ омладине из региона у аплицирању за пројекте Европске уније који су намењени младима.

„Циљ иницијативе је да омогући да се глас младих Западног Балкана боље чује. Желимо да покажемо бригу о младима, јер млади су ти који ће овај регион вући напред и без којих нема развоја и модернизације на овим просторима. Пред нама је доста посла у 2015. години, а главни задатак је да створимо оквир регионалне сарадње који ће омогућити да се све идеје и иницијативе младих уједине у Унију младих Западног Балкана“, поручио је Удовичић.

Министар је са својом колегинициом из Републике Српске разговарао и о конкретизацији сарадње у области спорта, а било је речи и о предстојећој пријатељској фудбалској  утакмици Србије и Републике Српске која ће се играти у јуну.

„Сарадња у области спорта ће свакако бити проширена и подигнута на један виши ниво. Прошле године неколико националних гранских савеза потписало је споразуме о сарадњи, а верујем да ће ове године још савеза из Србије и Републике Српске успоставити сарадњу. Биће и више пријатељских мечева, а доћи ће и до интензивније размене искустава између тренера и спортиста“, казао је министар Удовичић.

Top