Представници Индонезије, Републике Српске и Абу Дабија на Шестом међународном Cајму спорта

Шести међународни Cајам спорта обележило је и присуство специјалних гостију из Републике Индонезије, Републике Српске и Абу Дабија.

На позив Министарства омладине и спорта и на основу Меморандума о разумевању између Министарства омладине и спорта Републике Србије и Министарства омладине и спорта Републике Индонезије о сарадњи у области омладине и спорта који је потписан 2015. године, делегација Индонезије се током Сајма спорта представила посетиоцима извођењем своје традиционалне борилачке вештине Pencak Silat.

Република Српска је на овогодишњем Cајму спорта добила прилику да представи свој рад у области спорта. Ова активност била је праћена и посебним састанком представника Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске са представницима Министарства омладине и спорта Републике Србије како би се размотриле могућности унапређења сарадње спортских удружења две стране.

Како је у Београду 2014. године успостављена формална сарадња са Уједињеним Арапским Емиратима потписивањем Меморандума о разумевању у областима омладине и спорта између Министарства омладине и спорта Републике Србије и Генералног секретаријата за омладину и спорт Уједињених Арапских Емирата, Сајам спорта је посетила и висока делегација Спортског савета Абу Дабија која је посебно интересовање показала за размену искуства у области спортске инфраструктуре.

Последњег дана Сајма спорта за делегације Индонезије и Абу Дабија организована је посета и обилазак Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.

 

Top