Председник Републике Србије и министар спорта уписали се у књигу жалости у амбасади Бразила

У згради амбасаде Савезне Републике Бразил отворена је књига жалости за фудбалском и спортском величином у историји спорта, Едсон Арантес до Насиментом, много познатијим као Пеле. У књигу жалости први се уписао се председник Републике Србије Александар Вучић, затим и министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић и упутио најискреније саучешће.

“Вама, бразилском народу, руководству и породици упућујем најдубље саучешће поводом смрти легендарног Пелеа. Био је човек са богомданим талентом, једно од оних имена које се сваком уреже у сећање. Јер, Пеле је био више од фудбалера. Био је амбасадор спорта, икона, мајстор, дриблер, какав се никада није родио, био је поврх свега диван човек.

Туга светских љубитеља фудбала је велика, бол бразилског народа је неизречив. Саучествујем у вашем болу и са осмехом на лицу се сећам како је по травнатом терену плесао Пеле, јер фудбалска чуда која данас приписујемо Месију, Роналду, Зидану, Кројфу, Ромарију... измислио је Пеле.

Посебна емоција за српски народ и наше пријатељство са бразилским народом, велика привилегија, је и чињеница да је последњу утакмицу у дресу Бразила одиграо 1971, по својој жељи, у пријатељском мечу са Југославијом.

Отишао је највећи играч, али и прави хуманиста, родољуб, амбасадор добре воље. Памтићемо га заувек.”

Top