Потписан Меморандум о разумевању у области спорта и омладине између Србије и Индонезије

„Досадашња сарадња два министарства је била одлична и надам се да ће у будућности бити још боља. Србија може да помогне Индонезији у успостављању система спорта који се базира на активном учешћу и сарадњи различитих актера. Посебно важна ставка у нашој сарадњи јесте размена спортских стручњака, као и сарадња на нивоу Завода за спорт и медицину спорта и Антидопинг агенције са релевантним телима у Индонезији“, рекао је Удовичић.

Foto 2

Он је навео да Влада Србије итекако ради на развоју спортске инфраструктуре и спортског туризма и да је жеља да се привуче што више страних спортиста и савеза да дођу на припреме у Србију, и да се нада да ће међу њима бити и индонежански спортисти. Заједнички циљ обе државе је, према речима Удовичића, мотивисање и подстицање партиципације младих у спорту и промовисање здравих стилова живота.

„Са Индонезијом можемо организовати размену студената, едукативне садржаје за младе, волонтерске кампове, а са њима ћемо разговарати и о омладинском предузетништву“, истакао је Удовичић и додао да верује да ће ово бити темељ за још бољу сарадњу у будућности.

Foto 3

Министар омладине и спорта Републике Индонезије Имам Нахрави истакао је да му је част да има прилику да борави у Србији и захвалио се министру Удовичићу на позиву. Он је рекао да му је Србија веома блиска срцу и да много зна о њој. Нагласио је да постоји много простора за сарадњу двеју земаља и позвао је српског министра у званичну посету Индонезији.

Након тога министри су обишли Завод за спорт и спортску медицину и Научно технолошки парк на Звездари.

Top