Поносни на кајакаше, очекујемо медаље из Рија

"Ретко присуствујем оваквим церемонијама, обично идем тамо где се потура глава да се решавају проблеми. Поносан сам на ове младе људе и њихове тренере. Пре неки дан сам видео да је председник Мирко Нишовић говорио лепо и похвално о својој земљи, а овде је најплоднији спорт критиковање државе. Помоћи ћемо кајакашима, од њих очекујемо највише медаља на Олимпијским играма", рекао је Вучић новинарима у Влади Србије.

Он је додао да је циљ да Србија на наредним Олимпијским играма у Рију направи екипу која, ако већ не може да стигне Мађаре који су у Лондону освојили 16 медаља, онда бар пола од тога.

"Једно су национална признања, а задовољство и понос због онога што сте учинили за ову земљу је нешто што мало ко може да има. Надам се да ћемо се истим поводом видети и следеће године после Европског и Светског првенства. Као и да ћете освојити медаље и на Олимпијским играма и да дођем на плато испред Скупштине града, иако ми то није обичај, да прославимо заједно", поручио је Вучић.

Српски кајакаш Марко Новаковић захвалио се премијеру и рекао да има трему јер нема нема свако част да буде овде.

"Морам да се захвалима свима који су нас подржавали, а не смемо да заборавимо ни колеге које су биле са нама на СП, али нису освојили медаље. Надам се да ћемо и убудуће наставити у овом ритму", истакао је Новаковић.

У име кајакашке репрезентације Србије Никола Молдован поклонила је премијеру стилизовано весло са посветом.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић рекао је да је част угостити овакве спортисте и бити у њиховој близини.

"Показали су да је неопходна вера у себе, у тим и државу да би дошли до резултата. Освајањем ових медаља на неки начин себи су направили притисак за будућа такмичења. Пет медаља на СП обавезује, али резултати нису случајни", навео је Удовичић.

Србија је на шампионату света у Москви освојила пет медаља - двојац у саставу Небојша Грујић и Марко Новаковић освојио је златну медаљу у дисциплини 200 метара, а сестре Николина и Оливера Молдован сребро на 500 метара.

Николина Молдован била је успешна и у трци на 200 метара где је била трећа, а бронзане медаље освојили су и двојац Марко Томићевић-Владимир Торубаров и Далма Бенедек-Ружичић у кајаку једноседу.

Top