Помоћница министра за омладину отворила инклузивни парк у Ужицу

Данас је на Градској плажи у Ужицу на постојећем делом уређеном простору за спорт и рекреацију, отворен спортско-рекреативни терен за младе са инвалидитетом, са 5 нових прилагођених фитнес справа и реконструисаним простором око терена како би се обезбедила приступачност, боља функционалност и безбедност.

Отварању овог спортско-рекреативног терена присуствовала је помоћница министра за омадину Снежана Клашња, градоначелник ужица, као и представници девет удружења особа са инвалидитетом из Ужица. „Надамо се да су млади Града Ужица до сада имали прилике да учествују у разним активностима из области запошљавања, активизма, екологије, здравља, културе и других области које смо са задовољством подржавали.  До сада смо финансирали 38 пројеката удружења, савеза и канцеларије за младе Града Ужица у износу од преко 50 милиона динара у циљу реализације Националне стратегије за младе и Акционог плана за њено спровођење.”, поручила је Снежана Клашња. „Желимо да се захвалимо Министарству омладине и спорта на сталној подршци коју пружају Граду Ужицу у области омладине и спорта.“, изјавио је Тихомир Петковић, градоначелник Града Ужице.

Министарство омладине и спорта је финансирало пројекат изградње спортско-рекреативни терен за младе са инвалидитетом „Инклузивни парк” у оквиру Јавног конкурса за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу током 2016. године. Пројекат је суфинаниран средставима Града Ужица.

Top