Подршка младима и омладинском активизму

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем и координатором савеза удружења Омладинске Престонице Европе Нови Сад (ОПЕНС) Вукашином Гроздановићем поводом планирања будућег рада ОПЕНС-а.

„Поносни смо што су Нови Сад и наша држава епицентар европских омладинских дешавања и водећа омладинска дестинација у овом делу Европе. Креативност и ентузијазам младих су наша додатна снага да заједно стварамо још боље услове за развој омладинског активизма и делотворно учешће младих у друштвеном животу. Министарство омладине и спорта ће, као и до сада, увек бити ту да подржи добре идеје и иницијативе младих и помогне им да јачају своје организације, негујући праве вредности”, изјавио је министар Удовичић.

ОПЕНС, уз подршку Владе Републике Србије и Града Новог Сада, успешно реализује програм који укључује преко пола милиона младих из целе Европе и промовише: енергију младих људи кроз истицање позитивних примера међу младима, Европу и европске вредности, неговање разноликости младих, подстицање учешћa младих у политичком животу, јачање омладинских организација и развијање инклузивне омладинске политике. Нови Сад је, такође, изабран да буде и Европска престоница културе 2021. године.

 

Top