Перуничић: Велико признање за амерички фудбал у Србији

Државни секретар за спорт у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић примио је данас у свом кабинету делегацију Српске асоцијације америчког фудбала поводом избора Горана Нишавића за председника ИФАФ (Светска међународна федерација америчког фудбала) Европа.

Нишавић, који је члан УО Српске асоцијације америчког фудбала и председник екипе Београд Вукови изабран је на ову функцију пре неколико дана на изборној скупштини Светске међународне федерације америчког фудбала, одржане у Кувајту.

-Ово је велико признање за амерички фудбал у Србији, али и прилика да се покрене даљи развој овог спорта. Веома сам поносан на велики успех који показује да су уложени рад и труд и постигнути резултати препознати и од стране Европе- рекао је Перуничић.

Он је пожелео пуно успеха Нишавићу који ће наредне четири године бити на челу ИФАФ Европе, као и да на прави начин, одговорно и у духу правих вредности представља Србију на овој значајној функцији.

Састанку је присуствовао и председник Српске асоцијације америчког фудбала Раде Ракочевић, који се захвалио Министарству омладине и спорта на подршци коју пружа овом спорту.

Top