Перуничић на отварању тренинг центра за обуку ЦНЦ оператера

Државни секретар у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић присуствовао је отварању првог тренинг центра за обуку ЦНЦ оператера у оквиру Средње стручне школе у Крагујевцу.

ЦНЦ тренинг центар реновиран је и опремљен у оквиру сарадње и јавно приватног партнерства између школе, града Крагујевца, компанија - МИНД Гроуп, Сиеменс, Wацкер Неусон, Униор Цомпонентс, Горење Гроуп, Теxимп и пројекта немачке развојне сарадње „Подстицање запошљавања младих“. Министарство омладине и спорта од 2015. године, као главни партнер, сарађује са ГИЗ-ом у спровођењу овог пројекта чији је циљ да омогући младима боље позиционирање на тржишту рада, запошљавање или самозапошљавање.

На свечаном отварању ЦНЦ тренинг центра скупу обратио се државни секретар у Министарству омладине и спорта, Предраг Перуничић, нагласивши да су јака партнерства највећа снага и успостављањем мулти-секторске сарадње ће се лакше и квалитетније одговорити на потребе младих људи у Србији и створити услови за припрему кадрова према потребама привреде.

„Питање запошљавања младих дефинисано је као најважније питање за младе у Србији и у лествици је приоритета Владе Републике Србије последњих година, а кључ решења у превазилажењу овог изазова лежи у координацији свих нивоа власти, цивилног и пре свега пословног сектора“ истакао је том приликом Перуничић.

Прва група од 12 младих из Крагујевца и околине је започела обуку у реновираној школској радионици, а до краја 2019. године још 36 незапослених младих ће добити прилику да заврши обуку и да се запосли у локалним компанијама. 

 

 

 

 

Top