Перуничић на отварању осме сезоне пројекта „Здраво растимо“

Државни секретар у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић присуствовао је данас конференцији поводом почетка реализације осме сезоне пројекта „Здраво растимо“, у организацији Савеза за школски спорт Србије и компаније Nestlé Adriatic, у Палати Србија.Циљ пројекта, који је део глобалне Nestlé иницијативе под називом Healty kids (Здрава деца) је едукација ученика седмог разреда основне школе о важности правилне исхране и бављења физичком активношћу.

Пројекат се реализује у сарадњи са Министарством омладине и спорта и Министарством просвете, науке и технолошког развоја, а едукативне материјале који ће се користити у току трајања пројекта креирали су стручњаци нутриционизма и усклађени су са препорукама Института за јавно здравље Србије „ Др. Милан Јовановић Батут“.

„Сведоци смо лоших навика најмлађих. Резултати систематских здравствених прегледа забрињавају: све је више гојазне деце или оне са искривљеном кичмом, равним стопалима... Наша идеја је да то променимо. Физичка активност, уз стручну помоћ требало би да буде доступна свој деци, а најбољи начин је усвајати је кроз игру, неговање спортског духа и едукацију“, рекао је Перуничић.

Он је истакао да су у спорту садржане највише вредности које би требало научити у раној младости, јер, како је рекао, само тако можемо бити сигурни да ће нам деца израсти у добре и здраве људе, у чему је и смисао ове акције.

У пројекат, који се реализује од 2011. године биће укључено 90 наставника, 86 основних школа, 6.720 ученика седмих разреда и 13.750 едукованих ученика кроз вршњачку едукацију, односно 20.470 ученика.  

 

 

 

 

 

 

Top