Перуничић: И даље ћемо помагати стрељаштво

Државни секретар за спорт Предраг Перуничић примио је у свом кабинету репрезентативку Србије у стрељаштву, олимпијку Ивану Максимовић. Перуничић је Максимовићевом разговарао о ситуацији и проблемима са којима се сусреће један од наших најтрофејнијих спортова.

Перуничић је истакао да је успех наших сјајних стрелаца доказ да се радом, упорношћу и дисциплином могу постићи врхунски резултати.

"Својим залагањем и радом превазилазите све проблеме са којима се сусрећете, пре свега мислим на финансијске. Министарство омладине и спорта је ту да вам помогне, а ви ћете нам вратити на најбољи могући начин, новим медаљама", рекао је Перуничић.

Српска вицешампионка из Лондона захвалила се Министарству омладине и спорта на досадашњем улагању и подршци и додала да се нада како ће и у будућности још значајније помоћи стрељачком спорту у Србији.

ПРЕДСТАВЉАЊЕ РЕЗУЛТАТА ПРОЈЕКТА “КАРИЈЕРА ПО МЕРИ МЛАДИХ“

 

sk_bos1

У организацији Центра за вођење каријере и саветовање Београдске отворене школе у сарадњи са Министарством омладине и спорта данас је у Београду одржана Конференција „Каријера по мери младих“ поводом завршетка истоименог пројекта и представљања резултата мерења ефеката каријерног вођења и саветовања по запошљивост младих.

Догађај који је окупио представнике државних органа, универзитета и школа, канцеларија за младе, цивилног сектора и домаће стручњаке отворила је помоћница министа у Министарству омладине и спорта, Снежана Клашња. Обраћајући се присутнима, помоћница се нарочито осврнула на пионирски подухват у реализацији пројекта, будући да је по први пут у Србији развијена методологија за мерење и праћење ефеката каријерног вођења и саветовања по запошљивост младих, и истакла важност канцеларија за младе у каријерном информисању младих.

Пројекат „Каријера по мери младих – подизање капацитета канцеларија за младе за пружање услуга и мерење ефеката каријерног вођења и саветовања по запошљивост“ реализовала је Београдска отворена школа уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта, са циљем да допринесе унапређењу квалитета и доступности каријерног вођења и саветовања за младе у земљи кроз развој и мерење ефеката каријерног вођења и саветовања. У самом пројекту учествовало је преко 200 младих из пет различитих градова и општина у земљи, а резултати мерења ефеката биће доступни и широј јавности путем електронске брошуре.

Top