Одржана седма седница Савета за младе

Седма седница Савета за младе којом је председавао министар омладине и спорта Вања Удовичић одржана је данас у Палати Србија.

Члановима Савета представљени су досадашњи извештаји на имплементацији Акционог плана за спровођење Националне стратегије за младе, као и планови за израду наредног трогодишњег акционог плана (2018-2020). Чланови Савета су информисани о стању омладинске политике на локалном нивоу, утврђеном на основу испитивања јединица локалне самоуправе и градских општина у Републици Србији на тему постојања и рада канцеларија за младе.

Министар Удовичић рекао је на седници да је неопходна још интензивнија сарадња свих субјеката омладинске политике и активније заговарање како би све јединице локалне самоуправе препознале важност постојања и квалитетне реализације омладинске политике на локалном нивоу.

На предлог министра, у оквиру Савета за младе биће формиране мање тематске радне групе са задатком предлагања конкретнијих мера и оперативнијег рада на унапређивању аспеката омладинске политике,као што су активно учешће младих у друштву, планирање и спровођење омладинске политике на локалном нивоу и унапређивање нормативног оквир

Top