Одржана редовна годишња Скупштина Националне асоцијације канцеларија за младе

Редовна Скупштина Националне асоцијације канцеларија за младе одржана је 27. марта 2019. године у Хотелу Србија, у оквиру пројекта „Унапређење рада канцеларија за младе“, које спроводи Асоцијација, а финансира Министарство омладине и спорта.

У уводном делу присутнима су се обратили државни секретар Дарко Станић, председник Националне асоцијације Канцеларија за младе Џемалудин Паучинац, секретар Одбора за образовање, културу, спорт и омладину Сталне конференције градова и општина Маја Кнежевић Ромчевић и пројектна менаџерка Немачке организације за међународну сарадњу- ГИЗ Даница Белић.

Државни секретар истакао је да се захваљујући раду Националне асоцијације Канцеларија за младе континуирано побољшава квалитет живота младих у Србији, повећава информисаност и укљученост младих у општинама и градовима у доношење одлука, стиче искуство и знање неформалним образовањем и реализују бројни пројекти из области које су млади дефинисали као недовољно заступљене или запостављене у својим локалним заједницама.

„Значај Асоцијације најбоље се огледа у постојању 137 канцеларија за младе у Србији данас, у преко 80 општина које имају формиран Савет за младе и око 90 скупштина општина/градова које су усвојиле Локалне акционе планове за младе. Министарство омладине и спорта од свог оснивања помаже развој омладинске политике, па је до сада за спровођење програма и пројеката у канцеларијама за младе финансијски подржало преко 500 пројеката, у износу од преко 350 милиона динара“, рекао је Станић.

На дневном реду Скупштине, између осталог, нашло се представљање примера добре праксе Канцеларија за младе из региона, представљање истраживања, пројеката и програма које је Асоцијација спровела са својим партнерима, као и планови за наредни период.

 

Top