Одржана прва сесија дијалога немачко-српске иницијативе за одрживи раст и запошљавање

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић је, истичући да су немачке фирме добродошле у Србију, објаснио да је држава, у сарадњи са НАЛЕД-ом и другим организацијама, успела да побољша амбијент за пословање, због чега се наша земља већ померила на листи "Дуинг бизнис" Светске банке за 32 места и сада је на 59. позицији.

„Немачке фирме су препознале пристојан пословни амбијент у Србији, што је омогућило отварање 5.000 радних места у последње три године у фирмама с немачким капиталом“, истакао је Вучић.

IMG_20160203_090125

На првој сесији дијалога присуствовали су и државни секретар за омладину Ненад Боровчанин и помоћница министра за омладину у Министарству омладине и спорта Снежана Клашња.

Напоменуто је да је за 2016. годину, која је година предузетништва, већ опредељено три пута више новца за те намене него претходне године – милијарду и по динара. Наставићемо да дајемо повољне кредите малим и средњим предузећима, као и домаћим предузетницима.

У последње три године немачка предузећа у Србији су повећала број радних места за 5.000, и тиме су у Србији створиле више од 30.000 радних места од 2000. године, објаснио је Дитман.

IMG_20160203_140336

Он је подсетио на то да је Немачка прошле године за подстицај раста и запошљавања определила 82 милиона евра, додавши да је та земља спремна да стави Србији на располагање додатна средства након што се буду видели резултати.

Прва сесија дијалога у оквиру иницијативе двеју земаља за одрживи раст и запошљавање, организује се у партнерству са Владом Србије, Министарством привреде, Министарством омладине и спорта, Министарством рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Министарством финансија, Привредном комором Србије, комерцијалним финансијским институцијама и приватним компанијама.

Top