Одржан радни састанак Организационог одбора бициклистичке трке „Београд - Бањалука“

У Скупштини града Београда одржан је радни састанак Организационог одбора и конференција за медије 17. издања бициклистичке трке „Београд - Бањалука“.

Домаћин састанка Организационог одбора био је градоначелник Београда Александар Шапић, градски менаџер Мирослав Чучковић и секретар за спорт Града Београд Никола Пенић. Састанку и конференцији присуствовао је и државни секретар у Министарству спорта Републике Србије Марко Кешељ.

“Задовољство ми је да могу да вас поздравим у име Министарства спорта Републике Србије и своје лично име. Спорт је нит која спаја, која гради и продубљује пријатељства са људима свих земаља и уткан је у свакодневни живот широм света стотинама и хиљадама година. Спорт нас дефинише, гради, развија, а сами спортски догађаји су играли кључну улогу у заједницама широм света током историје. Данас су такмичења која померају физичке границе популарнија него икада раније.

Традиционална међународна бициклистичка трка “Београд – Бања Лука” управо је једна од тих манифестација која пружа облик заједничке приче и заједнички циљ, а све у славу спорта, као и братских веза Републике Српске и Србије које су снажне и нераскидиве. Наша међусобна сарадања на свим пољима непрестано се јача и развија, на добробит свих наших грађана. Доказ томе је и ова бициклистичка трка која живи већ 17. година и финансијски је подржана од Министарства спорта Републике Србије” – истакао је овом приликом државни секретар у Министарству спорта Републике Србије Марко Кешељ.

Top