Обраћање министра Удовичића на омладинском форуму УН у Њујорку

Другог дана форума министар Удовичић се обратио и дискутовао на тему „Начини имплементације и финансирања омладинског развоја".

У свом обраћању министар Удовичић je говорио o резултатима које је Србија постигла у претходном периоду на овом пољу, као и томе које се активности очекују у наредном периоду како би резултати били још бољи. Посебно, одговарајући на питање које му је постављено током интерактивнe дискусије на највишем нивоу, осврнуо се и на моделе финансирања иницијатива, програма и пројеката организација младих од стране Министарства омладине и спорта, као и на друге видове стимулација и подршке коју млади имају од Владе Републике Србије.

Министар је истакао и да је Србија, односно Нови Сад изабран за престоницу младих у 2019. години што представља потврду статуса Србије у европским оквирима и препознавање Србије као земље која интезивно ради на побољшању положаја младих у друштву.

Такође, министар Удовичић је истакао да Србија препознаје значај и улогу младих у друштву, али и да је у претходном периоду постигнут значајан напредак у области омладинске политике кроз имплементацију Националне стратегије за младе и других стратешких докумената Владе Републике Србије. Нагласио је и да су у Србији успостављени нови механизми за активно учешће младих у друштву кроз рад канцеларија за младе на локалном нивоу и да су млади ресурс иновација, али и покретачка снага развоја сваког друштва.

Top