Обраћање министра Удовичића на 8. ЕКОСОК форуму у Уједињеним нацијама у Њујорку

Говор министра Удовичића у седишту УН – порука омладини целог света, представљање успешне омладинске политике у Србији и њене усклађености са глобалним циљевима за младе

Министар омладине и спорта Вања Удовичић другог дана 8. међународног ЕКОСОК (ECOSOC) форума младих у седишту УН у Њујорку званично се обратио се учесницима скупа у оквиру округлог стола форума под називом „Инвестиције у развој омладине – финансирање и други начини имплементације“.

Министар Удовичић поручио је младима да верују у себе, да марљиво раде на остварењу својих снова и да ће резултати доћи уколико буду упорни.

“Ми смо овде да вас подржимо да своју енергију и знање уложите у лични развој, али и у напредак читавог друштва. Млади би требало да буду у врху наших приоритета, радићемо са вама и за вас, али предлажем да не чекате друге, већ да сами креирате будућност;  јер - ви сте наша будућност, али и садашњост. Желим вам сав успех у напорном раду како бисте створили свет у којем желите да живите!“, рекао је министар Удовичић.

Током излагања, министар Удовичић је напоменуо да су у Србији Национална стратегија за младе у периоду 2015-2025. и Закон о младима донети у партнерству са омладином и релевантним институцијама, изведени пројекти финансијски подржани сваке године од стране Министарства омладине и спорта и у потпуности усаглашени са Циљевима одрживог развоја омладинске Агенде 2030. Уједињених нација.

И други дан учешћа на најважнијем глобалном омладинском форуму искоришћен је за одржавање низа корисних и конструктивних билатералних састанака са ресорним министрима из бројних земаља – Португала, Гане и Тринидада и Тобага – са којима су разматрани практични кораци за предстојеће потписивање Меморандума о сарадњи у областима омладине и спорта, усклађивању платформе заједничких наступа у раду међународних организација, унапређењу сарадње у оквиру европских и међународних програма за младе и важности спорта за правилан развој и здрав живот омладине.

Говор министра омладине и спорта Вање Удовичића можете погледати ОВДЕ.

Top