Објављен Конкурс за стипендирање студија у Републици Србији

Ове године на иницијативу министра омладине и спорта Вање Удовичића број стипендиста на основним студијама је повећан са 800 на 850. Имајући у виду наведено повећање броја стипендиста, по наведеном конкурсу биће стипендирано укупно 1250 студената на завршним годинама студија на високошколским установама чији је оснивач Република Србија, од чега ће стипендије добити 850 студената завршних година основних академских студија и 400 студената завршних година мастер академских студија.

Текст конкурса, који је данас објављен и у дневном листу „Политика“, обавезан образац за конкурисање и преосталу обавезну конкурсну документацију можете преузети ОВДЕ.

Конкурс за стипендирање до 850 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 400 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија, за школску 2016/17. годину биће отворен до 27. јануара 2017. године.

Од када је у надлежности Министарства омладине и спорта, Фонд за младе таленте је стипендирао близу 8500 студената који своје студије наставили на факултетима и универзитетима чији је оснивач Република Србија, а укупан број стипендираних и награђених од 2008. године до данас већи је од 20000 ученика средњих школа и студената.

Top