Нових 20 радних места: Сомбор ствара младе агробизнисмене

„Само кроз овај пројекат запослиће се 20 младих у пољопривреди који даље стварају додатна радна места и вуку за собом економски раст. Овакве обуке имају за циљ да мотивишу и привуку младе да се баве занимањима за којима постоји велика потражња на тржишту рада“, рекао је Удовичић пред 150 будућих младих агробизнисмена.

Vanja Udovičić, Sombor

Он је нагласио да је Министарство омладине и спорта само у претходној години, кроз сличне пројекте, запослило преко 300 младих, у време када је незапосленост један од горућих проблема у нашој земљи. Удовичић је поручио младима да имају пуну подршку у томе што раде, а министарство и држава ће настојати да финансирају што већи број обука кроз које ће млади имати шансу да уче, раде, покрену свој бизнис и своје идеје спроведу у дело.

Vanja Udovičić, Sombor

„Сваки вид неформалног образовања и додатних обука је корак више ка, првенствено, стицању практичног знања које вам је неопходно за овај посао. Зато вас молим да никада не престанете да радите на себи – константно се усавршавајте, свакога дана учите нешто ново, будите вредни и упорни, јер је у вашим рукама будућност ове земље“, нагласио је Удовичић.

Он је, такође, отворио и Омладински клуб у Сомбору у оквиру ког ће млади на располагању имати концертну халу, салу за изложбе и двориште у коме се налази хостел за младе.

Top