Нова опрема и реквизити и за крушевачке школе

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас Крушевац где је са градоначелницом Јасмином Палуровић и њеним сарадницима обишао ОШ „Страхиња Поповић“ у селу Дворане и ОШ „Велизар Станковић Корчагин“ у Великом Шиљеговцу.

Министар Удовичић је у селу Дворане, у ОШ „Страхиња Поповић“ која је основана 1892. године и похађа је 165 ученика, посетио ученике на часу физичког васпитања и разговарао са наставницима и ученицима који већ користе дониране комплета опреме за фискултурну салу, кошаркашке табле са зглобним обручима, голове, одбојкашку мрежу и 40 лопти за кошарку, рукомет, одбојку и фудбал.

Такође, у Великом Шиљеговцу  у ОШ „Велизар Станковић Корчагин“ која ради од 1865. године и има 465 ученика, министар Удовичић је присуствовао јавном часу физичког васпитања и уручио и тој школи донацију комплета опреме за фискултурну салу.

Током посете ове две школе министар Удовичић је нагласио да је циљ ове акције да се обезбеде адекватни услови за бављење школским и врхунским спортом, да је у последње четири године број деце у систему школског спорта повећан са 120.000 на 170.000 и да очекује да ће тај број расти и наредних година.

Ова посета је део велике акције Министарства и Савеза за школски спорт Србије током које је обезбеђено да опрему за фискултурну салу добије ове године 95 школа и да се настави и следеће године за још 90.

„Кроз ову акцију стварамо најбоље услове свој деци да минимум кроз школске часове физичког имају те активности, да сва деца првенствено буду здрава и да могу на квалитетан начин да се развијају за шта је предуслов да се баве физичким активностима. Заменом старих реквизита и опреме новим мотивишемо ученике да спорт буде део њихових свакодневних активности и да подстакнемо што више деце да уђу у систем спорта. Желимо и да створимо услове да професори имају квалитетније часове физичког васпитања“, рекао је министар Удовичић.

Истог дана министар Удовичић са градоначелницом Крушевца Јасмином Паруловић обишао је трим стазу на Багдали,  дужине 1,1 км која је потпуно опремљена за све рекреативне љубитеље трчања, али и за тренинге професионалних спортиста.

 

Top