Наставља се тренд повећања стипендија Фонда за младе таленте Републике Србије – Рекордан број и износ стипендија за нове академске победе за 1550 најуспешнијих студената у Србији

Министар омладине и спорта и председник Фонда за младе таленте Републике Србије Вања Удовичић председавао је 106. седницом Фонда за младе таленте, на којој је усвојена коначна листа добитника стипендије по Конкурсу за стипендирање до 1050 студената завршне године основних академских студија и до 500 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2021/22. годину.

„Драго ми је да сваке године бележимо раст броја додељених стипендија, јер је то показатељ да заједно напредујемо и растемо. Захваљујући успесима наших стипендиста Фонд за младе таленте Републике Србије постао је синоним успеха, а рекордан број и износ стипендија на овогодишњем Конкурсу је најбољи показатељ да Република Србија континуирано улаже у стварање додатних могућности за усавршавање знања и неговање талената младих. Стипендије Фонда за младе таленте Републике Србије су подстрек најбољим студентима да раде на свом академском образовању и да своју будућност везују за нашу Србију. Њихов однос према знању и тежња да буду све бољи нас додатно подстичу да подижемо како број, тако и износ додељених стипендија на годишњем нивоу. Свима онима који су испунили услове Конкурса честитам и позивам све младе да не одустају од својих циљева, да подижу лествицу успеха навише, проширују перспективе и усавршавају своја знања, а ми смо као држава увек ту, да им будемо ослонац и подршка”, изјавио је тим поводом министар Удовичић.

На иницијативу министра омладине и спорта и председника Фонда за младе таленте Републике Србије Вање Удовичића и ове године стипендију је добило 50 студената више него прошле године, а износ стипендије је повећан за 28% и сада износи 32.000 динара месечно.

Tакође, на 106. седници Фонда за младе таленте Републике Србије усвојена je одлука о расписивању Конкурса за доделу награда ученицима средњих школа за постигнуте успехе на признатим такмичењима у земљи и иностранству у току календарске 2021. године.

Top