Најуспешнијим средњошколцима Министарство омладине и спорта додељује 1.512 награда

На 89. седници Фонда за младе таленте Републике Србије, којом је председавао Вања Удовичић, министар омладине и спорта и председник Фонда, усвојена је Листа добитника награда на Конкурсу за доделу награда ученицима средњих школа за постигнуте успехе на признатим такмичењима у земљи и иностранству у току календарске 2018. године.

На Конкурс се пријавило укупно 1.767 ученика средњих школа, а 1.512 кандидата ће добити награду Фонда за успех постигнут на домаћим или међународним такмичењима.

Председник Фонда је истакао да ће се Фонд потрудити да се повећа број награђиваних ученика, као и износ новчаних награда.

„Настављамо да награђујемо труд и залагање младих и мотивишемо их да напредују, усавршавају се и постижу највише резултате. Тиме ће свакако себи олакшати даљи пут кроз живот и осигурати бољу будућност, и себи и Србији“, рекао је том приликом министар и председник Фонда Вања Удовичић.

На седници је такође донета Одлука о усвајању висине износа новчаних награда на наведеном Конкурсу по којој ће ученици добити награде у износу до 200.000 динара, у зависности од ранга, односно нивоа такмичења.

Листу добитника награда по Конкурсу можете преузети ОВДЕ. Обавештење о утврђеним износима награда у односу на ниво/ранг такмичења и освојено место по Конкурсу можете преузети ОВДЕ.

Од када је Фонд за младе таленте у надлежности Министарства омладине и спорта награђено је више од 11.100 средњошколаца који су своје резултате постигли на републичким и међународним такмичењима.

Свим добитницима награде Фонда за младе таленте честитамо и желимо успех у даљем школовању.

 

 

Top