„Најбољи национални пројекат на тему промоције предузетништва за 2019. годину (ЕЕPА – European Enterprise Promotion Award)“

Министар омладине и спорта Вања Удовичић одражао је састанак са Маријаном Маринковић, председницом Привредни форум младих, чији је пројекат од стране Европске комисије награђен као „Најбољи национални пројекат на тему промоције предузетништва за 2019. годину (ЕЕPА – European Enterprise Promotion Award)“.

Пројекат „Пут младог предузетника“, који удружење Привредни форум младих већ две године уназад реализује уз подршку Министарства омладине и спорта, од стране Европске комисије награђен као „Најбољи национални пројекат на тему промоције предузетништва за 2019. годину (ЕЕPА – European Enterprise Promotion Award)“. Представници Привредног форума младих имаће прилику да као представници Републике Србије учествују и представимо пројекат на овогодишњој манифестацији European SME Week у Хелсинкију.

Маријана Маринковић, председница Привредног форума младих захвалила се министру и министарству на томе што је и пре овог признања препознат значај рада удружења и дата подршка иницијативу за подстицај развоја омладинског предузетништва у Србији.

У оквиру пројекта „Пут младог предузетника“ коју је Министарство омладине и спорта подржало са преко 2,6 милиона, за ове две године реализована су два „Сајма омладинског предузетништва“, која су промовисала преко 100 успешних младих предузетника са целокупне територије Србије и окупила преко 2000 посетилаца, младих будућих предузетника. Поред тога у оквиру пројекта је реализована обука за 40 младих који су оснажени за започињање сопственог бизниса, 5 информативно-едукативних предавањана тему започињања сопственог бизниса која су одржана у Новом Саду, Крагујевцу, Нишу, Новом Пазару и Београду, 2 такмичења у решавању студија случаја са преко 80 учесника од којих су победнички тимови добили радне праксе у компанијама.

Као једна од значајних активности овог пројекта био је и „Стартап Бизнис форум“ који је реализован са циљем повезивања најистакнутијих великих компанија са предузетницима, у оквиру којег је 15 компанија и 40 предузетника укупно остварило 120 Б2Б састанака.

 

Top