Министар Вања Удовичић посетио општину Шид

Вођени обострано корисни разговори о условима за развој спорта и примени омладинске политике

Министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић данас је посетио општину Шид, у наставку акције обиласка локалних самоуправа широм Србије.

Кроз отворене и обострано корисне разговоре вођене са представницима општине, спортским функционерима и спортистима – министру Удовичићу су детаљно представљена најважнија питања и изазови у процесу стварања услова за реализацију конкретних циљева за развој спорта на свим нивоима у овој општини, и заједнички разматрани предлози за њихово ефикасно решавање. Посебна пажња посвећена је и смерницама и активностима у примени омладинске политике, унапређењу улоге и утицаја Канцеларије за младе и стипендирању најбољих ученика кроз Фонд за младе таленте Републике Србије за стварање каријерне перспективе и професионално остварење у нашој земљи.

Прилику да се упознају са министром Удовичићем на спортском терену и поделе своја искуства и амбиције имали су и млади чланови рукометног клуба „Раднички 1958“ из Шида и фудбалског клуба „Сремац“ из Беркасова – којима је министар пожелео остварење вредних спортских резултата кроз посвећеност тренирању, неговање највиших вредности спорта и вођење здравог начина живота – као пример суграђанима у њиховој општини.

„Веома сам задовољан садржајним, директним и конструктивним разговорима који су вођени данас са представницима општине Шид, спортским функционерима и спортистима – јер је једино тако могуће увидети шта је све потребно заједно учинити да би се превазишли изазови у даљем развоју спорта и примени омладинске политике на свим нивоима у овој и другим срединама широм наше земље. Успеси српског спорта се, осим на терену и кроз такмичења, огледају и у томе да нам омладина и остали сегменти друштва воде здрав живот у сагласности са спортским начелима и вредностима – што ће увек представљати битан предуслов за лични и колективни напредак – у образовном и каријерном смислу. Због тога је изузетно важно да искористимо ове прилике да отворено и одговорно разменимо информације и мишљења -  и одредимо заједничке акције и циљеве нашег деловања. Тако ћемо потврдити да смо у истом тиму – који ће остваривати жељене резултате у развоју омладине и спорта широм Србије!“ истакао је министар Удовичић у обраћању представницима медија током посете општини Шид.

 

Top