Министар Вања Удовичић посетио општине Бајина Башта и Љубовија

Вођени корисни разговори о развоју спорта на свим нивоима и примени омладинске политике, уручена донација у спортској опреми

У оквиру програма обиласка локалних самоуправа широм Србије, министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је посетио општине Бајина Башта и Љубовија.

Током боравка у Бајиној Башти, министар Удовичић обишао је ОШ „Рајак Филиповић“ и дружио се на спортском терену са чланицама женских одбојкашких клубова „Дрина“ и „Тара“ и омладинцима ФК „Слога“.  Овом приликом, као и током посете ОШ „Вук Караџић" у Љубовији, уручена је донација у спортској опреми.

На састанку са представницима општина и локалним спортским функционерима, министар Удовичић је истакао важност преданог и стручног рада на унапређењу услова за развој система спорта и спортске инфраструктуре и стварању перспективе за напредак младих кроз реализацију циљева омладинске политике Владе Србије. Посебна пажња посвећена је актуелним питањима и изазовима са којим се институције општина сусрећу у овим областима, као и начинима на које се сарадња са Министарством омладине и спорта и другим надлежним институцијама у систему спорта и омладинских структура може даље унапредити и интезивирати. Размењене су и информације о тренутном стању у локалним спортским савезима, улози спорта у школама, организацији спортских манифестација и рекреативног спорта - и плановима за реновирање и унапређење спортске инфраструктуре. Посебна пажња придата је и улози Канцеларије за младе, промоцији активности волонтерског центра и улоге спорта у афирмацији позитивних вредности и здравог начина живота код младих ових округа.

“Веома сам задовољан разговорима које смо данас водили са представницима општина Бајина Башта и Љубовија. Искористили смо прилику да се директно позабавимо питањима и изазовима који прате рад локалних институција у овим областима, како бисмо формулисали начине ефикасне сарадње и циљеве у непосредној будућности и средњем року. Постигнуто је разумевање о важности да се обезбеди стални и одрживи развој система спорта – што ће нам омогућити да још ефикасније примењујемо мере омладинске политике Владе Републике Србије у овом региону. Општине Бајина Башта и Љубовија препознате су по дугој, богатој и разноврсној традицији активног и здравог начина живота и љубави према спорту – и биће нам задовољство и дужност да заједнички радимо на њеном одржању и развоју. У складу са тим, даљом промоцијом програма и унапређењем активности институција које се баве животном и каријерном перспективном младих ових крајева ћемо допринети што равномернијем развоју региона широм Србије – и пружању једнаких шанси младима да стекну способности и знања која ће им бити драгоцена за развој и напредак у сваком смислу. Остајемо посвећени остварењу свих важних циљева из области омладине и спорта – у истом тиму, отворено и одговорно!“ нагласио је министар Удовичић, резимирајући утиске данашњих посета.

 

Top