Министар Удовичић у посети Мајданпеку

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас Мајданпек где је са државним секретаром Дарком Станићем, председником општине Дејаном Вагнером и његовим сардницима уручио ОШ „Бранко Перић“, основаној далеке 1867. године, донацију комплета опреме за фискултурну салу, кошаркашке табле са зглобним обручима, голове, одбојкашку мрежу и 40 лопти за кошарку, рукомет, одбојку и фудбал, што је део велике акције министарства и Савеза за школски спорт Србије да се обезбеди најбоља опрема за фискултурне школске сале широм Србије која се и ове године наставља.

Током посете министар Удовичић је нагласио да је циљ ове акције да се обезбеде адекватни услови за бављење и рекреативним и школским и врхунским спортом, да је у последње четири године број деце у систему школског спорта повећан са 120.000 на 170.000 и да овакве акције имају за циљ да тај број расте и наредних година.

„Заменом старих реквизита и опреме новим, желимо да мотивишемо ученике да спорт буде део њихових свакодневних активности јер је то на првом месту предуслов здравог развоја сваког детета, створимо предуслове да наставници држе квалитетније часове физичког васпитања и да подстакнемо што више деце да заволе спорт и уђу у систем спорта“, рекао је министар Удовичић.

Поред тога, у Рудној Глави код Мајданпека , министар Удовичић наставио је акцију опремања фудбалских клубова и уручио је опрему ФК „Рудна Глава“ који је основан 1969. године и броји 60 чланова, од тога 30 сениора и 30 дечака и девојчица.

Истог дана министар Удовичић са сарадницима посетио је и Спортско- рекреативни центар  „6. август“ у Мајданпеку, где је стручни тим Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије обављао моторичка тестирања и лекарске прегледе младих спортиста.

 

 

 

Top