Министар Удовичић у посети Косову и Метохији

У Косовској Митровици свечано уручене стипендије Фонда за младе таленте студентима са КиМ и уговори о додели спортске опреме за пет основних школа

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је у Косовској Митровици стипендистима Фонда за младе таленте са Косова и Метохије свечано уручио уговоре о  стипендирању за текућу годину, а директорима пет основних школа уговоре о додели комплета спортске опреме за фискултурне сале.

Додељене су 43 стипендије за талентоване студенте са највишим просеком, по Конкурсу за стипендирање најбољих студената завршних година основних академских студија и студената завршних година мастер академских студија.

“Изузетно ми је што управо из Косовске Митровице почињемо низ додела стипендија Фонда за младе таленте широм Србије. Ангажман у Фонду за младе таленте ми представља велико лично задовољство јер знам да кроз њега на најнепосреднији начин утичемо на стварање још више прилика за развој животне и каријерне перспективе наше омладине и њихову срећну будућност – што представља главни циљ нашег рада. Прошле године, број додељени стипендија износио је 23 – и са поносом напомињем да смо тај број скоро удвостручили за текућу годину – на 43! Стипендије имају практичан значај за сваког појединца који их заслужи, али шаљу и једну ширу, важнију поруку нашем друштву -  а то је да се у Србији цене и вреднују знање и марљив рад, као и да ће посвећеност исправним циљевима увек бити адекватно награђена“, рекао је у обраћању министар Удовичић, истовремено и председник Фонда за младе таленте.

После свечаног уручења стипендија, министар Удовичић се сусрео са директорима основних школа “Радош Тошић“ из Осојана, “Свети Сава“ из Косовске Митровице, “Доситеј Обрадовић“ из Партеша, “Вук Караџић“ из Сочанице и “Бановић Страхиња“ из Бањске - и уручио им уговоре о додели комплетне спортске опреме за фискултурне сале.

„Изузетно ми је драго да смо - поред стипендија – уручили и уговоре о додели комплетне спортске опреме за пет основних школа у Осојанима, Косовској Митровици, Партешу, Сочаници и Бањској. Циљ нам је да  приближимо спорт деци на Косову и Метохији, омогућимо им услове да се њиме редовно баве – и тиме им обезбедимо најбољи пут до здравог начина живота, правилног развоја и прихватања најбољих вредности спорта у формирању њихових личности и ставова!“ истакао је министар Удовичић.

Top