Министар Удовичић у посети Јужнобанатском округу

Садржајно о сарадњи на даљем унапређењу услова за развој система спорта и стварању нових прилика за младе, додела спортске опреме ОШ “Свети Сава“

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је посетио општину Панчево и обавио конструктивне разговоре са представнцима институција Јужнобанатског округа о потребама интензивирања систематске сарадње на стварању услова за развој система спорта и свеобухватне примене омладинске политике у том крају.

Током садржајне и отворене дискусије, наглашено је да богата спортска традиција ове области налаже да се сви расположиви ресурси ангажују у изградњи и обнови спортске инфраструктуре, подизању нивоа стручности у спорту, увођењу нових спортских програма у школама, промоцији здравственог аспекта бављења спортом и вредности које спорт симболизује у дечијем развоју и одрастању.

Министар Удовичић је напоменуо да је изузетно задовољан разноврсношћу спортских активности међу свим генерацијама становника округа, и похвалио рад и бројне стипендисте Фонда за младе таленте и Канцеларије за младе. Током посете ОШ „Свети Сава“ у Панчеву, додељени су спортска опрема и реквизити, а министар Удовичић је имао прилике да посети Женски кошаркашки клуб „Тамиш“. 

“И убудуће ћемо заједнички радити на унапређењу спортске инфраструктуре као основном предуслову за још распрострањеније бављење спортом. Интензивнија подршка раду и промоцији локалним спортским организацијама и удружењима у свим општинама Јужнобанатског округа је подршка не само развоју система спорта, већ и здрављу свих њихових становника. Важно је имати врхунске спортске резултате, али је најважније имати здраве навике и бавити се спортом као предусловом за здрав живот . Радује ме велики број стипендиста Фонда за младе таленте и надам се да ће тај број расти и убудуће. Кроз подршку реализацији свих пројеката бројних канцеларија за младе стварамо услове да се наши млади у још већој мери укључе у друштвене токове и стичу знања и вештине неопходне за даљу афирмацију у друштву. Настављамо да негујемо отворену и одговорну сарадњу по свим питањима како бисмо заједнички реализовали све кључне циљеве из области омладине и спорта, јер смо у истом тиму“, нагласио је министар Удовичић.

Top