Министар Удовичић у посети Јабланичком округу

Oтворен и садржајан разговор о важности свеобухватне сарадње на развоју спорта и деловању у интересу напретка младих, донирана спортска опрема ОШ “Горња Јабланица“

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је посетио Јабланички округ и имао прилику да води отворен и садржајан разговор са представницима округа о развоју система спорта и остварењу омладинске политике у овом делу наше земље.

Саговорници су остварили пуну сагласности у погледу важности свеобухватне сарадње на развоју спорта, обнови и изградњи спортске инфраструктуре, промоцији школског спорта као основе за здрав и правилан развој наше деце - и системском деловању у интересу каријерног и животног напретка омладине овог краја.

Донирана је опрема Основној школи “Горња Јабланица“ – са нагласком на значај школског спорта и важности пружања што бољих услова за бављење спортом деци - како би од најранијих дана била упућена на њега и вредности које се њиме афирмишу.

“Водили смо отворене и садржајне разговоре са представницима Јабланичког округа по најважнијим питањима из области омладине и спорта, и веома сам задовољан тиме што смо одредили већи број конкретних предлога за свеобухватно деловање у остварењу главних циљева у предстојећем периоду. Обнова и изградња спортске инфраструктуре широм Јабланичког округа приоритетна је у смислу стварања услова за примену улоге и утицаја спорта на свим нивоима у друштву. Жеља нам је да кроз тај и друге начине допринесемо развоју школског спорта као основе за здрав и правилан развој наше деце, а да – у домену спровођења омладинске политике – заједно учинимо велике и нове кораке ка системском деловању у интересу каријерног и животног напретка младих овог краја. У испуњењу ових драгоцених циљева – сви облици подршке и проактивног деловања ће увек бити најважнија обавеза Министарства омладине и спорта, и драго ми је што ћемо се њима бавити отворено и одговорно - у правом тимском духу!“ истакао је министар Удовичић у изјави за медије.

Top