Министар Удовичић у Њујорку са специјалним изаслаником Генералног секретара УН за младе и са шефом делегације Кине

Министар Вања Удовичић, током 6. ECOSOC омладинског форума УН у Њујорку, састао са Ахметом Алхендавием, специјалним изаслаником Генералног секретара УН за младе.

На састанку су разговарали о статусу и положају младих,  резултатима рада у омладинском сектору, механизмима и резултатима имплементације Националнe стратегијe за младе, Регионалној канцеларији за сарадњу младих, као и о настојањима Министарства омладине и спорта да у сарадњи са осталим релевантним државним органима и омладинским кровним орагизацијама учини све како би се оснажило учешће младих из Србије у различитим структурама и догађајима УН-а.

Специјалнии изасланик Генералног секретара УН за младе, Алхендави, истакао је да је Србија за њега пример доброг напретка и искористио прилику да похвали лидерски став министра Удовичића и његово активно залагање за све пројекте и досадашњу сарадњу.

Такође, министар омладине и спорта Вања Удовичић сусрео се и са шефом  делегације Кине Сонг Јангом. На састанку су, с обзиром да је укинут визни режим, изражена обострана очекивања да ће то у великој мери унапредити мобилност младих двеју земаља међусобно. 

Јанг је поручио да је Кина врло заинтересована за унапређење односа у свим сегментима омладинске политике, а током састанка размењена су и искуства у области спорта. Министар Удовичић добио је и позив да присуствује на Сајму у Пекингу у априлу ове године.

Top