Министар Удовичић – СНАЖНА ПОДРШКА СИСТЕМУ СПОРТА И ОВЕ ГОДИНЕ! ПРАВИ ПОТЕЗ ДРЖАВЕ У ПРАВОМ ТРЕНУТКУ

Влада Републике Србије усвојила је Програм финансијске подршке спортским организацијама у отежаним економским условима услед пандемије вируса COVID – 19, који ове године подразумева подршку за спортске клубове у износу од 1,2 милијарде динара.

„И ове године држава подржава систем спорта, улажући знатна средства за неометано функционисање за више од 300 спортских клубова из целе Србије. Новчана средства биће уплаћена клубовима из прве и друге лиге, у мушкој и женској конкуренцији у колективним спортовима, а подршку ће добити и индивидуални спортови. Ова година била је рекордна по броју освојених медаља српских спортиста на Олимпијским играма и запажених резултата наших параолимпијаца у Токију, што је умногоме резултат директних и никад већих улагања у целокупни систем спорта претходне године.  Држава је тај потез повукла у правом тренутку, што је омогућило да се наши олимпијци и параолимпијци припремају у одличним условима, али и да остали спортисти буду фокусирани само на тренинг, неоптерећени потешкоћама у функционисању које је наметнула пандемија. И сада радимо исто, улажући у спорт, улажемо у актуелне шампионе, оне који ће тек постати шампиони и све спортске раднике који одговорно и свакодневно обављају свој посао и доприносе да будемо препознати као земља спорта. Програмом подршке обухваћени су и параолимпијски спортови, чиме само настављамо континуитет развијања параолимпизма у нашој земљи. Паралелно улажемо и у спортску инфраструктуру, стварајући тако све боље услове за тренирање широм Србије. Влада Републике Србије препознаје значај спорта и рекордним улагањима у даљи развој српског система спорта доприноси стварању услова за остваривање пуног такмичарског потенцијала наших спортиста и освајања све више медаља за нашу земљу”, изјавио је министар Удовичић.

Новчана средства биће додељена за даљи развој кошарке, одбојке, ватерпола, рукомета, каратеа, џудоа, рвања, таеквондоа, бокса, тениса, стоног тениса, веслања, кајака, пливања и стрељаштва, као и параолимпијског спорта.

Top