Министар Удовичић се сусрео са првим човеком ФИБА Хаманеом Ниангом

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са председником ФИБА Хаманеом Ниангом, потпредседницом ФИБА Европа Кармен Токалом, извршним директором ФИБА Африка Алфонсом Билеом и спортским директором ФИБА Зораном Радовићем, који су у српску престоницу дошли на квалификациони олимпијски турнир за кошаркашице.

У срдачном и конструктивном разговору констатована је фантастична сарадња нашег националног савеза и светске кошаркашке организације, која се огледа у све већем броју великих такмичења које нам поверава ФИБА.

Прошле године смо без грешке организовали ЕП за кошаркашице, поново смо домаћини квалификационог олимпијског турнира за мушкарце, као и пре четири године, пред ОИ у Рио де Жанеиру, а сада се и осам женских репрезентација бори у Београду за визу за Токио.

Размотрене су и могућности за будућу сарадњу и организацију наредних великих такмичења под окриљем ФИБА.

„Велика ми је част и задовољство што је господин Нианг дошао у Србију. То је и својеврсно признање да је наш вишегодишњи рад успешан, и да Међународна кошаркашка федерација препознаје труд и квалитет који улажемо у организацију великих такмичења.

Показали смо се као одлични домаћини и оно што је јако важно је да увек оправдамо поверење међународних спортских организација које јасно виде спремност државе да подржи овакве велике догађаје, и која много улаже у спорт и спортску инфраструктуру. То нас само додатно мотивише и подстиче да надмашимо сами себе, и ниво домаћинства дигнемо за лествицу изнад, да поставимо нове стандарде и да будемо узор другима“, рекао је том приликом министар Удовичић.

Састанку су присуствовали и Предраг Даниловић, председник КСС-а, и Златко Болић, генерални секретар КСС-а.

 

Top