Министар Удовичић са српским шампионима у кик-боксу

Министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић посетио је данас тренинг српске кик-бокс репрезентације у београдском спортском центру „Ковилово“ и том приликом поздравио освајаче великог броја светских шампионских и вицешампионских титула, као и бронзаних одличја на недавно одржаном Светском првенству у Сарајеву.

Осам златних, четири сребрне и три бронзане медаље које је освојио српски сениорски тим, као и ласкава титула најбоље такмичарке у рингу на свету која је припала Милани Бјелогрлић, и титула најбољег тренера у рингу на свету Дејана Павића, представљају историјски резултат, посебно што смо имали представнике у све три дисциплине (лоу-кик, К-1 и лајт контакт).

Присутни су били и српски јуниори који су донели 15 медаља са Европског првенства одржаног у септембру месецу у мађарском граду Ђеру.

„Велико ми је задовољство што сам данас овде, са шампионима. Пре свега желим да им поручим да сам изузетно поносан на њих. Ово су млади људи који треба да буду узор будућим генерацијама и подстрек свима који се баве спортом, они су будућност наше Србије. Свака част, и вама и вашим стручним штабовима, као и Кик-бокс савезу Србије“, поручио је министар Удовичић борцима који су „допунили“ већ пребогату ризницу нашег најтрофејнијег неолимпијског спорта.

 

Top