Министар Удовичић са освајачима медаља на Универзијади

Министар омладине и спорта Вања Удовичић примио је данас наше освајаче медаље на недавно завршеној 29. Универзијади у Кинеском Тајпеју.

За Србију златне медаље су освојили атлетичарка Амела Терзић на 1.500 метара, женски теквондо тим у борбама, теквондисткиња Тијана Богдановић у категорији до 53кг и наши ветерполисти.

Министар Удовичић је истакао да је освајање четири златне медаље сјајан успех за наш универзитетски спорт  и да је овај резултат више од спортског резултата јер представља и мотивацију и пример свим младим људима да се напорним и преданим радом и трудом може до најбољих светских резултата.

,,Веома сам поносан на наше златне универзитетске спортске шампионе јер управо они су најлепши спој будуће интелектуалне елите ове земље, младости и спорта. Њихова преданост спорту и истовремено завршавању факултета је доказ да једно не искључује друго и то је порука за све наше младе спортисте да је образовање изузетно важно и да не смеју да одустају ни на једном пољу ма колико да није ни мало лако. Управо препознајући захтевност спортских обавеза и с циљем да наши спортисти буду и образовани омогућили смо кроз сарадњу са Министарством просвете посебне услове за студирање наших спортиста“, рекао је Удовичић.

Министар омладине и спорта подсетио је да је Београд изабран за домаћина Европских студентских игара које ће се одржати у јулу 2020. године, и нагласио да су Игре много више од спортског такмичења јер спајају студенте из свих земаља Европе, као и једна од најлепших слика која може да се пошаље из наше земље.

Top