Министар Удовичић са амбасадором Русије о интензивирању сарадње у области омладине и спорта

Министар омладине и спорта Републике Србије сусрео се данас са амбасадором Руске Федерације у Србији, Њ. Е. Александром Боцан-Харченком, и срдачно и отворено разговарао о интензивирању билатералне сарадње у областима омладине и спорта.

Велики корак у том правцу је и Меморандум о сарадњи у области спорта између ресорних министарстава Руске Федерације и Републике Србије, о чијем потписивању су конструктивно разговарала два званичника.

Размотрене су и друге опције и потенцијали за продубљивање пријатељских односа две земље, попут размене знања, искустава и примера добре праксе у областима спортске медицине, примене науке и технологије у спорту, обучавања спортских стручњака, стратешког планирања у развоју спортске инфраструктуре, организације спортских догађаја и борбе против негативних појава у спорту.

Србија већ има потписан споразум о сарадњи са Федералном агенцијом за младе Руске Федерације, па је обострано изражена жеља за још широм реализацијом пројеката у области омладинских кампова и размени младих, као и размени искустава у омладинском предузетништву и повећању запошљивости младих, волонтеризму и активизму младих.

 

Top