Министар Удовичић са амбасадором Казахстана о проширивању сарадње две пријатељске земље у областима омладине и спорта

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са новоименованим амбасадором Казахстана у Србији, Њ. Е. Габитом Сиздикбековим и отворено разговарао о могућностима унапређења односа, заједничких активности и пројеката у областима омладине и спорта.

Србија и Казахстан, у којем има више од 500 омладинских организација, од 2018. године имају потписан Меморандум о сарадњи између Министарства омладине и спорта Републике Србије и Министарства друштвеног развоја Републике Казахстан у области омладине, што је добра основа за још динамичнији и свеобухватнији развој активности.

Констатовано је и да ће недавно отварање Амбасаде Казахстана у Београду пружити значајне могућности за бржу и конкретнију реализацију даљих заједничких корака и умногоме допринети продубљивању дугогодишњих пријатељских односа двеју земаља и народа.

Такође, размотрено је и потписивање Меморандума о разумевању у области спорта, што би заокружило одличну постојећу сарадњу на том пољу.

Казахстански спортски успеси се огледају искључиво у појединачним спортовима, као што је бокс, па је Сиздибеков истакао да би сарадња са нашим тренерима из колективних спортова била од посебног значаја за развој тамошњег спорта и да су српски стручњаци веома цењени у Казахстану.

Top