Министар Удовичић разговарао с представницима Савеза извиђача Србије

Министар Удовичић честитао је Крстићу на признању које му је додељено због доприноса Савеза извиђача у отклањању последица мајских поплава у Србији. Министар је уједно још једном захвалио представницима Савеза на несебичној помоћи коју су пружили становништву поплављених подручја у тренуцима када је то било најпотребније.

Поред Крстића, међу 12 овогодишњих добитника светске извиђачке награде „Јунаци гласника мира“ нашли су се и извиђачи из Хрватске и Босне и Херцеговине, као и представници Јемена, Индије, Обале Слоноваче, Панаме, Либана и Сједињених Америчких држава.

На недавно одржаној церемонији у Ријаду, награде лауреатима уручио је принц Саудијске Арабије Фаисал бин Абдулах бин Мохамед, који је и председник Савеза извиђача своје земље.

Делегација Савеза извиђача Србије, у којој су били и председник и секретар Савеза Бранко Давидовић и Милан Баришић обавестила је министра да ће се у Београду од 4. до 9. новембра одржати Скаутска Академија, један од највећих и најзначајнијих скаутских догађаја.

На Академији ће учествовати око 200 делегата из више од 45 земаља Европе и света.

Top