Министар Удовичић присуствовао Малом сајму спорта у Новом Пазару

У организацији Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије, Спортског савеза општине Нови Пазар и подршку локалне самоуправе у Новом Пазару, дана 26. септембра је у том граду одржан „Мали сајам спорта“.

Свечаном отварању „Малог сајма спорта“ присуствовали су министар омладине и спорта Вања Удовичић, помоћник министра омладине и спорта Дарко Удовичић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, генерални секретар Савеза Горан Маринковић и градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

Деца предшколског узраста, основци и средњошколци посматрали су око 200 спортиста из  клубова са територије Новог Пазара како демонстрирају своје спортско умеће и вештине у препуној спортској дворани „Пендик“ – а затим и сами прикључили и опробали у каратеу, кошарци, фудбалу, одбојци, аикиду и осталим спортовима.

„Изузетно је важно да наставимо са улагањем у спортску инфраструктуру у Новом Пазару и широм Србије, као и у школски спорт из кога су сви врхунски спортисти и потекли. Нови Пазар се поноси својим сјајним атлетичарима Амелом Терзић, Елзаном Бибићем, Теодором Симовић, Саимом Мурић;  каратистима, бициклистима, кошаркашима, одбојкашима, кик боксерима, фудбалерима и свим осталим спортистима - који су деци и младима узор и својим успесима их мотивишу ка крену њиховим стопама, бавећи се неким од спортова“, рекао је министар Удовичић на отварању Малог сајма спорта.

Министар Удовичић је затим посетио ОШ "Стефан Немања" у Новом Пазару коју похађа 1.150 ученика, где је присуствовао јавном часу физичког васпитања и уручио комплет опреме за фискултурну салу ове школе. Комплет се састоји од две кошаркашке табле, два сигурна гола (конструкције обложене специјалним материјалом у циљу спречавања повреда), одбојкашке мреже и 40 лопти за одбојку, кошарку, рукомет и фудбал – додељених у склопу акције опремања фискултурних сала у Србији, коју ово министарство заједнички спроводи са Савезом за школски спорт Србије.

Акција има за циљ да 15 % фискултурних сала широм Србије до краја године добије нову спортску опрему, како би се створили услови да ученици могу да се баве спортом у складу са најсавременијим стандардима.

Према речима министра Удовичића, циљ ове акције је обезбеђивање адекватних услова за квалитетније часове физичког васпитања и мотивисање ученика да се свакодневно баве спортом, што је предуслов здравог живота и развоја долазећих генерација.

Top