Министар Удовичић посетио Средњебанатски округ

Вођени садржајни разговори о припремама за успешну реализацију долазећег Европског првенства у кошарци за жене, раду на пројектима спортске инфраструктуре; додељена спортска опрема ОШ „Јован Цвијић“

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је посетио Зрењанин и са представницима града и Средњебанатског округа водио садржајне разговоре о припремама за предстојеће Европско првенство у кошарци за жене, сарадњи на даљем развоју система спорта и делотворној примени омладинске политике.

Посета Зрењанину била је од посебног значаја јер ће се у том граду играти мечеви групне фазе Европског првенства за жене предстојећег лета – и то групе у којој ће се такмичити репрезентација Србије.

“Поносни смо на то како већ сада изгледа Кристална дворана, и срећни што ће Зрењанин имати прилику да угости бројне љубитеље спорта из иностранства. Припреме теку у складу са плановима, и Србија ће се још једном представити као изванредан домаћин великих међународних спортских догађаја. Организација Европског првенства у кошарци за жене ће уједно бити и значајна прилика за широку афирмацију спорта у нашој земљи“, истакао је Удовичић.

На примеру реконструкције градског стадиона у Зрењанину констатовано је да је адекватна спортска инфраструктура предуслов за успешан развој спорта - од аматерског до професионалног.

“Предано ћемо радити у свим општинама Средњебанатског округа на развоју спортске инфраструктуре - како би се што већи број људи определио за здрав начин живота кроз бављење спортом. По узору на градски стадион - наставићемо да модернизујемо и обнављамо постојеће хале, терене, куглане и остале спортске објекте - и новим разноврсним садржајима додатно привлачимо људе спорту, поготово наше најмлађе.  Посебну важност придајемо још интензивнијем раду на побољшању перспективе младих и њиховом личном развоју – путем финансирања пројеката канцеларија за младе и удружења младих. Идемо даље – отворено и одговорно, јер смо у истом тиму!“ нагласио је министар Удовичић.

Приликом посете Зрењанину додељен је и комплет спортске опреме за ОШ “Јован Цвијић“.

 

 

Top