Министар Удовичић посетио Србобран, Врбас и Мали Иђош – Прича наше Адриане, светске рекордерке из Малог Иђоша потврда је да је успех одлука да не одустајемо, да спорт у сваком кутку Србије ствара најбоље на свету!

У оквиру редовних обилазака локалних самоуправа широм Србије, министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас Србобран, Врбас и Мали Иђош и том приликом разговарао са представницима локалних самоуправа и спортистима о важности унапређења система спорта и спортске инфраструктуре.

Настављена је и редовна акција опремања школских фискултурних сала, па су данас нове комплете спортске опреме и реквизита добиле основне школе “Вук Караџић” у Србобрану, “20. октобар” у Врбасу и “Вук Караџић” у месту Ловћенац у општини Мали Иђош.

Министар Удовичић се током посете дружио са спортистима Женског кошаркашког клуба “Србобран”, Омладинског фудбалског клуба “Врбас”, као и са каратистима КК “Његош” из Ловћенца и кроз отворен и срдачан разговор упознао са њиховим циљевима и даљим амбицијама.

На крају посете овом крају, министру Удовичићу се придружила актуелна јуниорска светска и балканска шампионка и светска рекордерка у бацању копља Адриана Вилагош у њеном родном месту, Малом Иђошу.

“Војводина је увек имала изузетне спортске капацитете и посебно ми је драго што смо током данашње посете општинама Србобран, Врбас и Мали Иђош имали задовољство да се дружимо са ученицима и спортистима и обрадујемо их новом спортском опремом и реквизитима и да се уверимо да је овај крај расадник спортских талената, чему је доказ наша Адриана Вилагош, која је своје прве кораке направила управо овде, у Малом Иђошу. Циљ нам је да млади спортисти попут Адриане могу свакодневно да тренирају у најбољим условима у својим локалним заједницама, да свако место у нашој Србији има спортске терене на којима ће стасавати нови шампиони. Шампионски пут јуниорске светске рекордерке, наше Адриане, потврда је да је успех одлука да не одустајемо и да спорт у сваком кутку Србије ствара најбоље на свету. Адриани смо обезбедили најбоље услове за тренинг у њеном родном Малом Иђошу, јер сигурно да је управо она узор свим младим спортистима широм Србије, а нама снажана потврда и мотив да истрајемо у приоритету да обезбедимо услове да свако може да се бави спортом у Србији у свом родном месту, јер свако место Србије јесте полазна тачка на путу ка шампионским спортским резултатима”, закључио је министар Удовичић.

Top