Министар Удовичић посетио Пландиште и Сечањ

Конструктиван разговор о даљем развоју система спорта и перспективе младих; додељена спортска опрема ОШ “Доситеј Обрадовић“ и “Стеван Алексић“

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је посетио општине Пландиште и Сечањ и том приликом разговарао са представницима општина, спортистима и спортским функционерима тога краја о специфичностима и важности даљег рада на развоју система спорта и унапређења перспективе младих.

Министар Удовичић прво је посетио Женски одбојкашки клуб “Пландиште“ и Фудбалски клуб “Слога“, колектив са традицијом дужом од 70 година. Уз дружење и разговор са младим спортисткињама и спортистима додељена је спортска опрема Основној школи “Доситеј Обрадовић“.

Током сусрета са представницима и спортистима из рукометних клубова “Раднички“ из Јаше Томића и “Херцеговина“ из Сечња - и ФК “Крајина“ из Крајишника, министру Удовичићу су представљени такмичарски циљеви и тренутни изазови са којима се спортисти и клубови овог краја суочавају. На крају посете, додељена је спортска опрема Основној школи “Стеван Алексић“ из Јаше Томића.

“Поносни смо на чињеницу да се за овај крај везује дуга традиција бављења бројним спортовима – и током састанака које смо данас одржали препозната је обострана обавеза да се и даље предано ради како бисмо је неговали и обогатили. Спорт је једна од најделотворнијих активности за социјализацију и очување здравља људи свих узраста – што представља неке од најбитнијих циљева нашег ангажмана. Састанци које смо одржали обиловали су конкретним предлозима како да заједничким снагама радимо на унапређењу спортске инфраструктуре и да наше младе у још већем броју привучемо на игралишта на којима ће се остваривати као спортисти и као личности. Уз то, похвалио бих рад локалне Канцеларије за младе и широки опсег активности којима се долазећим генерацијама стварају све бољи услови за свеукупни лични и каријерни развој. Министарство омладине и спорта ће програмом стипендирања истакнутих талената и даље конкретно подржавати њихов развој - и тиме промовисати прави систем вредности као узор за сву омладину овог краја. Отворено и одговорно ћемо и даље заједно радити на остварењу ових најважнијих циљева, и сигуран сам у наш успех - јер нас везује прави тимски дух!“, нагласио је министар Удовичић у разговору са медијима.

Top