Министар Удовичић посетио општину Медвеђа

Министар омладине и спорта Вања Удовичић обишао је данас општину Медвеђа где је са представницима општине и спортским функционерима водио садржајне и конструктивне разговоре о даљој сарадњи на унапређењу система спорта и омладинске политике у тој општини.

Током посете Медвеђи наглашена je важност стварања услова за даљу популаризацију спорта у школама и међу омладином. У домену омладинске политике, разматрани су предлози за интензивнији рад на унапређењу услова за развој младих и стварање нових могућности за њихово оспособљавање за још важнију улогу у друштву. Министар Удовичић посетио је и младе спортисте ФК и КК „Јабланица“ из Медвеђе, којима је додељенa спортска опрема.

Министар Удовичић је нагласио да је посета Медвеђи једна у низу обилазака локалних самоуправа широм Србије и да привилегованих по том питању нема, као и то да је нашем министарству подједнако важан и север и југ земље.

„Драго ми је да смо, кроз користан разговор са представницима општине и спортских организација, разговарали о заједничким циљевима и активностима како бисмо обезбедили развој спорта, спортске инфраструктуре и бављења њиме међу припадницима свих генерација. Остајемо посвећени сарадњи, отворено и одговорно – јер смо у истом смо тиму!“ закључио је министар Удовичић.

Top