Министар Удовичић посетио општину Кула – присуствовао отварању спортске хале и уручио вредну донацију у спортској опреми тимовима

Министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић је заједно са покрајинским секретаром за спорт Владе Војводине Владимиром Батезом, данас посетио општину Кула поводом више важних активности из области развоја спортске инфраструктуре и услова за бављење спортом на свим нивоима које се остварују у њој.

Посету општини Кула министар Удовичић је отпочео састанком са руководством српсколигаша ФК „Хајдук 1912“ из Куле, током састанка су размотрена питања из области развоја фудбала у западно бачком округу и услова рада клуба од његових омладинске селекције до првог тима.

 У наставку дана, министар Удовичић је уручио вредну донацију у спортској опреми за тренинг и опремање терена матичном рукометном клубу „Црвенка“ и женском одбојкашком клубу „Хајдук“. Том приликом је обавио и садржајан разговор са управом клубова о њиховим плановима за актуелну такмичарску сезону и даљим активностима на још већој популаризацији рукомета и одбојке међу омладином како би се богата и трофејна традиција ових спортова наставила кроз успехе нових генерација спортиста овог краја.

 „Данашња посета Кули представља наставак сарадње Министарства омладине и спорта и ове просперитетне општине на даљем развоју спортске инфраструктуре и општих услова за бављење спортом међу свим генерацијама. Омладински, школски, аматерски и професионални спорт присутан у овој општини подједнако је важан за целу заједницу ради афирмације правих вредности спорта у свакодневном животу, здравог одрастања младих, интеграције у савремене друштвене токове и отварања нових животних перспектива. Успеси у извођењу програмских активности усмерених ка омладини и спорту увек позитивно утичу и на привреду, економију, туризам и друге области друштвеног деловања, и у том смислу ћемо чинити све да спорт и омладински активизам заузму још важнију улогу у овом важном делу наше земље!“ изјавио је министар Удовичић у краћем обраћању медијима које је уследило.

Програм посете општини Кула министар Удовичић је окончао у месту Сивац, где је присуствовао свечаном отварању спортске хале и доделио вредну спортску опрему представницима РК „Сивац“. Реализацијом све већег броја пројеката овог типа потврђује се важност развоја спортске инфрастуктуре и инвестирања у систем спорта широм Србије за остварење бољег, здравог живота и даљег напретка целог друштва у свим областима!

Top