Министар Удовичић посетио општине Руму и Пећинце

Посебно истакнут значај рада са најмлађима у спортским клубовима и посвећености развоју женског спорта, додељена спортска опрема за две основне школе

У оквиру обиласка локалних самоуправа широм Србије, министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је посетио Руму и Пећинце и том приликом разговарао са представницима општина, спортским функционерима и спортистима о заједничком ангажману на унапређењу услова за даљи развој спорта и његове улоге у друштву - и стварању нових перспектива за младе тог краја.

Министар Удовичић прво је посетио Путинце, где је са младим спортисткињама и спортистима из Кошаркашког клуба „Ру Кош“ из Руме и Фудбалског клуба „ПСК“ из Путинаца разговарао о важности спорта у изградњи личности, прихватању правих друштвених вредности, вођењу здравог начина живота и такмичарским циљевима и изазовима. Том приликом додељен је комплет спортске опреме за Основну школу „Доситеј Обрадовић“ из Путинаца.

Уследио је обилазак Фудбалског клуба „Слога“ из Вогња и дружење са сениорима и кадетима тог клуба – а затим посета школи фудбала „Доњи Срем“ из Пећинаца, приликом које је додељена спортска опрема за Основну школу „Слободан Бајић Паја“. На крају дана, министар Удовичић посетио је ФК „Слобода“ из Доњег Товарника.

“Захвалан сам представницима општина, спортским функционерима и спортистима који су у садржајном разговору представили актуелно стање и изнели конкретне предлоге на основу којих ћемо даље заједнички радити на побољшању услова за развој система спорта и његове улоге у друштву. Као веома позитиван утисак из ове посете истакао бих посвећеност раду са најмлађима у овом крају, и препознавање потребе да се деца приближе бављењу спортом од најранијег узраста. Тиме ћемо их најефектније упутити на вођење здравог живота и правилан физички, психички и емотивни развој. Нарочито ме је обрадовала спознаја да је велики број девојчица укључен у рад овдашњих клубова – што је најбоља потврда резултата наше иницијативе за развој женског спорта, са циљем равномерне заступљености оба пола и свих узраста у систему спорта. Настављамо као чланови истог тима да отворено, одговорно и посвећено радимо на развоју спорта, његове позитивне улоге у друштву и стварању нових могућности за бољу будућност наше омладине.“, представио је утиске и резултате данашње посете министар Удовичић у разговору са представницима медија.

Top