Министар Удовичић обишао завршне радове на спортској хали у Мионици

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је данас у Мионици са председником општине Мионица Бобаном Јанковићем и председником Рукометног савеза Србије Божидаром Ђурковићем обишао завршне радове на изградњи спортске хале у Мионици.

„Место које је до прошле године за Мионицу било синоним за опасност и ругло, за лажна обећања многих, остављено ван сваке намене још од 1993. године, а притом се налази  поред две школе које похађа око 800 ђака, за највише три месеца биће једна од најсавременијих спортских хала. Стављањем у функцију ове спортске хале, сређивањем спортских терена и школског простора, Мионица али и цео Kолубарски округ ће добити спортски центар за све спортисте, као и ученике, уз могућност одржавања великих такмичења. Желимо да Мионица постане још један у низу центара за спорт у нашој земљи, да рукомет у њој добије свој Национални тренинг центар, али и да створимо услове за све друге спортове, укључујући одбојку и кошарку, јер нам је циљ да спортисти из целе земље и региона долазе у Мионицу”, рекао је министар Удовичић.

„Уз помоћ Министарства омладине и спорта завршавамо радове на спортској хали и пројекат Националног тренинг центра за рукомет. Завршетком спортске хале отварамо пут да свим нашим суграђанима, првенствено деци и младима, обезбедимо нове, квалитетне и разноврсне спортске садржаје, које до сада нисмо имали. Мионица ће постати место окупљања многобројних спортиста и рекреативаца у једној од најсавременијих спортских хала у Србији“, рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Укупна површина хале је 2900м2, максимални капацитет је за око 2.800 људи. Цео пројекат биће урађен према ИХФ и ФИБА нормама за одигравање међународних утакмица.

Председник Рукометног савеза Србије, Божидар Ђурковић истакаo је:

“Захваљујем се Влади, општини Мионица и посебно министру Удовичићу што је препознао колики значај за рукомет има изградња једног оваквог Националног тренинг центра за рукомет на који тај спорт чека деценијама. Уз сву масовност и традицију коју рукомет у Србији има обезбеђењем једне овакве рукометне базе добиће се најбољи услови за најквалитетније континуиране припреме наших спортиста, одигравање међународних утакмица и првенстава у нашој земљи.”

Догађају су присуствовали и државни секретари Предраг Перуничић и Дарко Станић.

Top