Министар Удовичић - Настављамо са улагањима у спортску инфраструктуру

Министар омладине и спорта Вања Удовичић обишао је данас завршне радове на атлетској стази националног тренинг центра краљице спортова у Београду.

„Настављамо са улагањима у спортску инфраструктуру, како бисмо свакодневно проширивали све бројнију спортску породицу Србије, јер Србија јесте земља коју препознају као земљу спорта и шампиона. Атлетска дворана је дом српске атлетике, место где се најмлађи упознају са краљицом спортова, али и центар који испуњава све услове за врхунско бављање атлетиком и организацију међународних атлетских такмичења. Улагањем у изградњу спољашње атлетске стазе дајемо додатну вредност овом модерном спортском објекту где тренирају и стасавају нови атлетски шампиони, која је јединствени регионални центар.

Након веома успешног домаћинства Европског првенства у атлетици у дворани пре четири године, у марту ћемо бити домаћини и Светског дворанског првенства, што је доказ да међународне спортске организације препознају Србију као земљу која има све капацитете да угости цео свет и буде поуздан партнер на светском нивоу за организацију најпрестижнијих атлетских такмичења”, изјавио је министар Удовичић.

Top