Министар Удовичић на отварању финалног турнира Светске лиге у ватерполу

Србија потврдила да је светски центар ватерпола, репрезентација настоји да се директно квалификује за Олимпијске игре

Министар омладине и спорта Вања Удовичић присуствовао је свечаном отварању финалног турнира Светске лиге у ватерполу, који се одржава од 18. до 23. јуна на отвореном пливалишту базена СРЦ “Ташмајдан“ у центру Београда.

Љубитељи ватерпола моћи ће да виде осам врхунских репрезентација, а за шест дана турнира биће одигране 24 утакмице. Наградни фонд турнира око 350.000 долара, али најважнији циљ је директан пласман најуспешније репрезентације на Олимпијске игре 2020 у Токију.

“Поносан сам на чињеницу да је Србија – организацијом финала Светске лиге – још једном потврдила да је светски центар ватерпола! Као бивши спортиста и репрезентативац наше земље,  знам колико је важна подршка са трибина за остварење сваког спортског циља. Изузетно сам срећан што смо нашим најбољим играчима омогућили такву подршку, а публици у Србији - да уживо види најбоље светске ватерполисте и да својим бодрењем носи наш тим ка успеху и пласману на Олимпијаду у Токију. Уверен сам да ћемо се, као и увек до сада, показати као изузетни, гостопримљиви домаћини и да ће свет још једном доживети Србију као земљу која изузетно воли и поштује спорт. Организација тако великог такмичења идеална је прилика за нову промоцију здравог начина живота и свих позитивних вредности које спорт у себи носи“, нагласио је министар Удовичић.

Министарство омладине и спорта подржало је организацију финалног турнира Светске лиге у ватерполу са 20 милиона динара.

Top