Министар Удовичић младим заваривачима уручио сертификате који ће им омогућити лакше запошљавање

У оквиру пројекта „Нова шанса за младе“ који је финансирало Министарство омладине и спорта, у Пожаревцу је данас одржана Завршна конференција на којој је 40 младих добило сертификате за успешно завршен процес обуке за завариваче.

На тај начин су стекли знање које им је значајно увећало могућност запошљавања у индустрији у којој постоје потребе за радном снагом.

Завршној свечаности су присуствовали министар омладине и спорта Вања Удовичић, градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, Мирко Личина, генерални директор Института „Гоша“ који је спровео обуку, као и челни људи предузећа која планирају да запосле младе завариваче.

Након што је уручио сертификате новопеченим заваривачима, министар Удовичић је рекао: „Велико ми је задовољство што могу данас да честитам овим младим људима који су завршили обуку и тиме стекли нова знања и вештине. Свим корисницима пројекта пружићемо подршку у трајању од шест месеци током којих ће они, уз наше посредовање, директно контактирати са потенцијалним послодавцима и запослити се“.

„Питање запошљавања младих дефинисано је као једно од најважнијих питања у нашој земљи и приоритет је Владе Републике Србије. Сходно томе, Министарство омладине и спорта је од 2014. године кроз разне пројекте и програме омогућило да посао нађе или да се самозапосли око 2.000 младих. Од тога 273 управо као заваривачи.

Наш задатак је да младима понудимо бољу перспективу и сигурнију будућност. Србији су потребни млади људи који ће бити образовани, вешти и вредни, спремни да се суоче са свим изазовима, а ми ћемо наставити ослушкујемо њихове потребе, да улажемо у њихову будућност и да им омогућимо да им се испуне снови, овде, у нашој Србији“, истакао је Удовичић.

Пројекат „Нова шанса за младе“ реализовало је Удружење грађана „Шанса“ у партнерству са Институтом „Гоша“ из Смедеревске Паланке, док је финансијску подршку у вредности од готово 9,5 милиона динара пружило Министарство омладине и спорта Републике Србије, по јавном конкурсу за стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва младих.

Top