Министар Удовичић и француска амбасадорка спорта Лоранс Фишер – Спортска сарадња додатно јача стратешко партнерство и пријатељство Србије и Француске

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са амбасадорком за спорт Француске Лоранс Фишер и том приликом разговарао о актуелним Зимским олимпијских играма, интензивирању сарадње у области спорта између Србије и Француске, као и Олимпијским и Параолимпијским играма чији ће Париз бити домаћин 2024. године.

Госпођа Фишер истакла је да Париз има за циљ да буде домаћин најодрживијих Игара свих времена, у потпуности усклађених са циљевима одрживог развоја Уједињених нација, позвала министра Удовичића да посети Француску и понудила отворени позив да српски олимпијци изаберу ту земљу за припреме пре Олимпијских игара у Паризу. Министар Удовичић истакао је да су и међусобне размене знања, искустава и информација од великог значаја за развој и српског и француског система спорта и да Србија има да понуди и инфраструктурне и кадровске капацитете за даље унапређење односа. Министар је нагласио да је Мултифункционална дворана у Београду, која ће бити отворена наредног месеца, пројектована по узору на француски „ИНСЕП”, кампус на периферији Париза, који је препознатљив по јединственој и модерној спортској инфраструктури.

Саговорници су констатовали да су две земље успоставиле делотворну динамику и континуитет институционалне сарадње у области спорта и закључили да ће све заједничке активности планиране за будућност засигурно ојачати стратешко партнерство и традиционално блиско пријатељство Србије и Француске.

 

Top